Off

El 7 de maig de 2016 vam celebrar a Barcelona la primera jornada 22q11 focalitzada en el desenvolupament cognitiu i social on van venir més de 200 persones entre professionals i familiars.

La jornada va anar dirigida als professionals de l’educació i la salut que treballen amb nens diagnosticats o que potencialment poden ser diagnosticats (Mestres, psicòlegs, logopedes, fisioterapeutes,…).

L’objectiu de la jornada es va centrar en ampliar el coneixement sobre la síndrome i sobretot donar eines als professionals per poder atendre millor als afectats. Per la tarda es van organitzar tallers pràctics dirigits tant a professionals com a familiars.

L’obertura de la jornada va anar a càrrec de la Dra. Pilar Magrinyà, Directora General del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Els ponents que van assistir a la jornada tenen reconeixement internacional:

  • Dra. Cueto de la Consulta de Genètica Clínica, Hospital Vall d’Hebron va explicar el seguiment multidisciplinar que necessiten els afectats amb 22q11.
  • Prof. Ann Swillen, University of Leuven, Bèlgica va parlar sobre el desenvolupament de nens i adolescents amb la síndrome.
  • Sasja Duijff de la University Medical Center, Utrecht va aportar llum sobre la personalitat dels diagnosticats.
  • Dr. Ricardo Coronado. Neuropediatre. CDIAP Municipal de Cornellà i Baix Montseny Salut va actualitzar els assistents amb les darreres investigacions que s’han dut a terme al centre de referencia mundial en la síndrome, UC Davis MIND Institute.
  • Carme Brun Gasca, Professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Departament de Psicologia. Hospital Parc Taulí de Sabadell, va centrar la seva ponència en les accions a tenir en compte en les relacions socials dels diagnosticats amb la síndrome.
  • Eduardo Brignani, Psicòleg especialitzat en discapacitat i familia va aportar el punt d’humor en un tema tant delicat com la convivencia i gestio familiar de persones amb discapacitat.

Programa de la jornada:

La jornada va estar possible gràcies a la col.laboració de CaixaFòrum “Obra Social La Caixa” i Laboratoris Esteve.

Ponències:

#jornada22q11 / Inscriu-te a l’Associació

TW_logoFB_logo