Off

Em dic Roger Boixet, sóc de Mataró i tinc 19 anys. Als 13 anys em van diagnosticar la síndrome 22q11, tot i que els meus pares ja observaven moltes dificultats en el meu desenvolupament des de que vaig néixer.


Aquesta síndrome és una afectació genètica al gen número 22, que consisteix en una deleció d’aquest, i els símptomes són molt amplis. A mi personalment m’afecta a la part de l’oïda (porto audiòfons), la concentració, la força muscular, i em provoca dislèxia i TDA. També he tingut problemes de ronyó (quan tenia 22 mesos em van haver d’operar) i moltes dificultats de relació social que he anat solventant amb el temps.

Roger Boixet


Actualment tinc un grau de discapacitat del 43%.

Tot això ha provocat que hagi de fer un gran esforç per assolir els objectius personals i acadèmics, donant-me molta inseguretat en les meves relacions personals.


Arribar fins on sóc ara no ha estat fàcil. He aconseguit treure’m un cicle formatiu de grau superior amb molt d’esforç. La relació amb els companys també ha tingut moments molt complicats, sobretot durant l’adolescència.
La gran sort que he tingut és que un dia, fa deu anys, vaig descobrir la navegació a vela.


Des de llavors he navegat amb tot tipus d’embarcacions a Mataró i voltants del Maresme. Vaig començar amb l’Optimist, Breeze, Gamba i Raquero i, de seguida vaig agafar confiança, i el nivell adequat per començar a provar altres
embarcacions.


Als 15 anys em vaig titular com a instructor de vela nivell 1 i descobrir el Mini 6.50, vaixell preparat per creuar l’Atlàntic en solitari.


Actualment continuo fent de monitor i de tot tipus d’embarcacions des de vela lleugera fins vela de creuer.
És tanta la meva relació amb aquest medi, que un dels valors que intento adreçar al meus alumnes és el respecte pel mar, insistint en la necessitat de mantenir-lo net, i preservar l’ecosistema marí.

Gràcies a la navegació he aconseguit confiar en mi mateix i aprendre que, amb esforç i perseverança, puc arribar a totes les fites que em proposi.
Actualment la vela és el centre de la meva vida, el què em motiva i m’ajuda a seguir quan em sento més baix a nivell anímic. I la meva gran il.lusió a dia d’avui és el perquè d’aquest projecte.

M’ajudes a aconseguir aquest somni esportiu? Vota’m a les beques de ‘Where is the limit?’!

https://www.witl.es/proyecto/cruzar-atlantico-regata-oceanica-sindrome-22q11

Roger Boixet

Moltes gràcies!

Roger Boixet
Instagram: @boixet_sailing
 https://linktr.ee/rboixet